Virtualni asistent za izradu ponuda i računa

virtualni-asistent

Virtualni asistent za izradu ponuda i računa može pomoći većini poduzetnika koji su se susreli s povećanim obujmom posla nakon povratka s godišnjih odmora. Bilo da posao izrade ponuda i računa obavlja vlasnik obrta ili tvrtke, ili za to ima zaposlenu osobu, u ljetnom periodu većina zaposlenika koristi godišnji odmor. To je sasvim normalna stvar, jer uz prekrasno more i mukotrpan rad tijekom cijele godine, treba napuniti baterije i odmoriti se. 

No iako mnogi poduzetnici tijekom ljetnih mjeseci imaju smanjen opseg posla, poslovanje ne staje u potpunosti. Bez obzira koristite li opciju kolektivnog godišnjeg odmora ili svaki zaposlenik ide na godišnji u određenom periodu, po povratku s odmora dočekat će vas svi neodgovoreni e-mailovi u kojima klijenti traže ponude za vaše usluge.

Virtualni asistent može vam olakšati taj proces povratka s godišnjeg odmora kako mailbox ne bi bio prepunjen upitima za vašu uslugu i kako biste bezbrižno mogli otići na odmor, znajući da netko brine o vašem poslovanju. Već smo se susretali s klijentima koji upravo iz tog razloga koriste usluge virtualnog asistenta. Potpuno im je neisplativo zapošljavati i obučavati osobu na nekoliko tjedana te iz tog razloga ili ‘nose’ posao na odmor ili tjednima poslije nadoknađuju sve što nije bilo odrađeno u periodu godišnjeg odmora.

Svima nam je poznat izraz ‘gorimo’ u poslovnom svijetu. Kako ne biste ‘gorjeli’ po povratku s godišnjeg (a ni na suncu), virtualni asistent prava je opcija za vas i vaše poslovanje. Donosimo vam  4 benefita korištenja usluga virtualnog asistenta.

1. Virtualni asistent – stručnjak u administraciji

Administrativni poslovi jedna su od najvažnijih i primarnih djelatnosti većine virtualnih asistenata.  U Virtasu, preko 15 godina iskustva u vođenju ureda, administrativnih poslova i u konačnici izradi ponuda i računa, garancija su za kvalitetu i brzinu usluge. Svako poslovanje ima svoje specifičnosti te je vrlo bitno znati im se prilagoditi, a virtualni asistenti u tome su stručnjaci.

2. Usluge plaćate po satu ili dogovorenom paušalu

Proces plaćanja usluga virtualnog asistenta je vrlo jednostavan. Virtualni asistent koristi se aplikacijama za mjerenje efektivnog rada. U prijevodu to znači da virtualni asistenti koriste štopericu kako biste imali uvid u točno vrijeme provedeno u izvršavanju određenog zadatka. Uzmimo za primjer izradu ponuda. Na godišnjem odmoru ste dva tjedna i ne znate koliko ćete upita u tom periodu zaista dobiti. U jednom danu možda ne dobijete niti jedan upit, a u drugom ih dobijete 5. Virtualni asistent mjeri svaku minutu provedenu u efektivnom radu te se po završetku korištenja usluge (u našem primjeru dva tjedna), vrijeme zbroji u aplikaciji te usluge plaćate po satu. Druga varijanta je da znate koliko otprilike sati ćete trebati virtualnog asistenta te da uslugu platite paušalno.

3. Podaci vašeg poslovanja su stroga tajna

Prilikom korištenja usluga virtualnog asistenta, praksa je i potpisivanje ugovora o tajnosti podataka. Virtualnim asistentima jedna od najbitnijih stavki je povjerenje klijenta. Svi podaci i informacije o vašem poslovanju stroga su poslovna tajna te ih virtualni asistent koristi isključivo za obavljanje traženih usluga.

virtualni-asistent-za-izradu-ponuda-i-računa

4. Proces preuzimanja informacija

Proces preuzimanja informacija za usluge koje želite od virtualnog asistenta, teče vrlo jednostavno. Svako poslovanje koristi sebi prilagođene programe za ponude i račune te je jedino što trebate omogućiti virtualnom asistentu, pristup licenciranom programu i informacije o cijenama, artiklima ili uslugama za koje se izdaju računi ili izrađuju ponude. Virtualni asistent sve usluge obavlja koristeći svoju infrastrukturu, Internet i opremu.

Najveći benefit korištenja usluga virtualnog asistenta je upravo taj što vas po povratku s godišnjeg odmora ne dočeka nagomilani posao kojeg još tjednima poslije nadoknađujete. Virtualni asistenti u Virtasu, idealna su opcija u periodima povećanog obujma posla ili korištenja godišnjih odmora. Za ponudu ili više informacija, kontaktirajte nas kako biste osigurali usluge virtualnog asistenta na vrijeme.