4 razloga za usluge virtualnog asistenta

usluge-virtualnog-asistenta

Usluge virtualnog asistenta uvelike će koristiti malim tvrtkama ili obrtnicima.

U velikim tvrtkama poslovne strukture i raspodjela poslovnih zadataka često su vrlo detaljno posloženi. Svaki odjel ima specifično područje kojim se bavi i najčešće svaki je zaposlenik zadužen za određenu vrstu poslovnih zadataka.  U manjim tvrtkama i obrtima situacija može biti potpuno suprotna. Vlasnici obrta ili manjih tvrtki često sve zadatke u svom poslovanju preuzimaju na sebe. To zna biti jako iscrpljujuće i u konačnici može dovesti do gubitka motivacije za rad ili popularno nazvanog ‘burnouta’. 

Istanbul ima jedan jako zanimljiv slogan koji bi se mogao primijeniti i ovdje. U grubo prevedeno „Vi to zovete kaos, mi to zovemo dom.“ Možda u vašem slučaju vi kaos nazivate poslom. Zapitajte se samo koliko prekovremenih sati odradite jer posla ima toliko da biste mogli raditi 24 sata. Ne morate biti superheroj , ‘Katica za sve’ ili raditi u kaotičnom okruženju većinu godine.  Sačuvajte svoju energiju za važnije stvari u poslovanju. Kako? Korištenjem usluga virtualnog asistenta.

1. BIRATE USLUGE KOJE SU VAM POTREBNE

Većina virtualnih asistenta za vas može obavljati poslovne zadatke iz različitih djelokruga. Iako su to većinom administrativni zadaci, mnogi virtualni asistenti mogu za vas obavljati puno više od toga. Ovisno o tome za što su specijalizirani virtualni asistenti nude zaista široku lepezu usluga. Ta lepeza ohladit će vas kad se krenete pregrijavati od posla.

Od komunikacijskih, organizacijskih, informatičkih do marketinških i dizajnerskih. Iako nisu svi obrti ili tvrtke isti, često imaju slične potrebe.  U današnje doba digitalizacije, za poslovanje trebate web stranicu, trebate i društvene mreže, komunikaciju putem e-maila, razne IT usluge i mnogo, mnogo administracije. Virtualni asistenti u Virtasu imaju više zaposlenih virtualnih asistenata koji vam mogu ponuditi jako širok opseg usluga, odnosno napraviti razne poslovne zadatke za vas.

2. FLEKSIBILNOST VIRTUALNOG ASISTENTA

Najveća prednost korištenja usluga virtualnog asistenta je upravo fleksibilnost. Zamislite da imate nekoga koga možete nazvati ili poslati e-mail u trenutku kad shvatite da imate posla preko glave i dobro bi vam došla pomoć. Upravo tome služe usluge virtualnih asistenata. Njihova velika prednost je fleksibilnost kod’prešaltavanja’ sa zadatka na zadatak. Za vas u jednom trenutku mogu izraditi ponudu za vašeg klijenta, a odmah iza toga kreirati sadržaj za društvene mreže ili uređivati sadržaj vaše web stranice. Virtualni asistenti nisu freelanceri koji će za vas obaviti specifični zadatak ili projekt i na tome stati. Oni su pomoć i podrška kad vam je to najpotrebnije.

3. USLUGE VIRTUALNOG ASISTENTA ŠTEDE VAM VRIJEME I NOVAC

Usluge virtualnog asistenta plaćate isključivo po efektivnom satu odrađenog posla. Kada virtualni asistent krene raditi zadatak za vas, putem aplikacije mjeri točne minute rada. Uz to, korištenje usluga virtualnog asistenta često je isplativije nego zapošljavanje novog zaposlenika. Virtualnim asistentima plaćate isključivo efektivni rad, bez doprinosa i davanja kao kod osoba koje zapošljavate.

Također ne morate ulagati u opremu za rad. Virtualni asistenti, rade na svojoj opremi, koriste vlastitu infrastrukturu i nikad ‘ne gase Internet, niti motaju kablove’, osim kad se dogodi viša sila i Marku neki random update poremeti  funkcioniranje 2,5 milijardi ljudi…

4. BALANS IZMEĐU PRIVATNOG I POSLOVNOG ŽIVOTA

Ne morate biti superheroj u poslu i obavljati sve sami kad imate povećan opseg posla.

Ako sve odrađujete sami, prekovremeni sati će se gomilati i najčešće će vaš privatni život patiti. Zato je korištenje usluga virtualnog asistenta način na koji možete postići ravnotežu u privatnom i poslovnom životu. Koje god interese u životu imali, važno je posvetiti im se i pronaći vrijeme u danu za sebe. Virtualni asistent može vam biti na dispoziciji kada shvatite da ćete u određenom periodu imati povećan opseg posla i sve zadatke zbog kojih bi inače radili do kasnih sati, možete dodijeliti virtualnom asistentu.

usluge-virtualnog-asistenta

 

U blogu smo naveli 4 najvažnija razloga zašto koristiti usluge virtualnog asistenta, ali u stvarnosti ih ima puno, puno više. Možete gledati na virtualnog asistenta, kao na igrača s klupe ili tajnu kartu koju čuvate u rukavu. Nekoga tko je prisutan cijelo vrijeme, ali koristite njegove usluge kada vam najviše treba pomoć i podrška.

Ako vas zanima još informacija o uslugama virtualnog asistenta Virtas, budite slobodni kontaktirati nas na info@virtas.hr ili više informacija potražite na web stranici.