Ažuriranje web stranice

web-stranice

Ažuriranje web stranice vrlo je važno za tražilice. Svako novo ažuriranje web stranice, navodi tražilice da ponovno indeksiraju vašu web stranicu.
U prijevodu to znači da kroz svako dobro odrađeno ažuriranje web stranice, ona postaje vidljivija, privlačnija i s većim šansama pojavljivanja na prvoj stranici tražilica, a svi žele biti na prvoj stranici. Postoji jedna izreka, ako želite sakriti nešto, sakrijte to na drugoj stranici Googlea.

Ažuriranje web stranice – što sve virtualni asistent može ažurirati na web stranici ili webshopu?

1. Podatke

Svaka tvrtka ili obrt s vremenom mijenjaju podatke koji su prvotno napisani na web stranici. U nekom slučaju radi se o minimalnim promjenama poput izmjene kontakta ili teksta o novom članu tima, dok se u nekom slučaju radi o npr. proširenju usluge te je potrebno dodati fotografije, tekstove u novom odjeljku u izborniku na stranici. O kojem se god slučaju radilo želite da vam podaci na stranici budu točni i ažurirani, kako bi potencijalni kupci ili klijenti saznali sve što u datom trenutku trebaju znati o vama i vašim uslugama.

2. Postavke

Kako održavate, odnosno servisirate klimu ili bojler u svom domu, tako je potrebno održavati i web stranice. Korisnici vole stranice koje besprijekorno rade i ukoliko se prilikom posjeta stranica sporo učitava ili se neki dio stranice sporo pokreće, vrlo je vjerojatno da će korisnik napustiti vašu web stranicu brzinom svjetlosti. Točnije, prema statistikama populacija rođena 2000. godine i kasnije, dat će vam točno 4 sekunde za učitavanje.

Dakle vaša stranica ima 4 sekunde strpljenja mlađeg korisnika da se savršeno učita i besprijekorno radi. Mi „malo“ stariji od 2000.-og godišta strpjet ćemo se 7-13 sekundi. Više od toga nažalost nećemo čekati. Ako neke značajke stranice nemaju novi update, linkovi ili fotografije se dobro ne učitavaju ili jednostavno nisu dobro prilagođeni mobilnim uređajima, da možete čuti što vam korisnik poručuje, vjerojatno biste čuli „Arrivederci“ u stilu Brada Pitta.

azuriranje-web-stranice

3. Artikle u webshopu

Virtualni asistenti umjesto vas ili vaših administratora mogu unositi nove proizvode u webshop. Unošenje novih proizvoda najčešće uključuje unošenje opisa, fotografija, galerije proizvoda i cijena, no to ovisi o konceptu vašeg webshopa te se može razlikovati od webshopa do webshopa. Bilo kako bilo, princip je isti, sve su ostalo nijanse. Virtualni asistenti mogu jednom dnevno ažurirati nove proizvode ili ih po potrebi unositi (ako ste vi ili vaši administratori u prevelikoj gužvi baš taj dan kada trebate na webshop staviti 10 novih artikala, ako netko od administratora iznenadno ne može doći na posao ili ste se jednostavno odlučili uzeti dan za sebe i sunčate se na nekoj plaži).

4. Blog i tekstove

Virtualni asistenti mogu umjesto vas pisati tekstove za blog, u dogovoru s vama o relevantnoj temi. Blogovi su se pokazali kao jedan od najbolji marketinških alata za povećavanje vidljivosti stranice na tražilicama. Korisnici vole kvalitetno napisan sadržaj iz kojeg mogu nešto novo naučiti ili saznati i izuzetno cijene kada pronađu željene informacije. Zašto ih ne bi pronašli baš na vašem blogu, odnosno web stranici? Tražilice pamte koliko se korisnik dugo zadržao na vašoj web stranici, a što se duže zadrže, tražilice smatraju da je vaša web stranica relevantnija i s guštom će ju nuditi drugim korisnicima.

5. Dizajn

Dizajn web stranice s vremenom stari, odnosno prestaje biti tako moderan. Dizajn weba je poput dizajna interijera ili vilo kojeg drugog dizajna – kroz vrijeme se trendovi mijenjaju. Bez obzira što je nešto i dalje funkcionalno, vidljivo je da je zastarjelo. Kupci i klijenti vjerojatno će primijetiti da je vaša stranica napravljena prije 15 godina, posebno ako uspoređuje vašu stranicu s konkurencijom kojoj je web jučer dizajniran po najnovijim trendovima. Virtualni asistenti specijalisti su u web dizajnu i mogu poboljšati postojeći dizajn na vašoj stranici ili dizajnirati potpuno novu stranicu u skladu s trendovima.

Ako vaša web stranica ne daje rezultate koje biste željeli, a sami se ne stignete pozabaviti napisanim, možda biste trebali razmisliti o uslugama virtualnog asistenta. U Virtasu volimo pratiti trendove, Google trendove, web dizajn trendove, ma sve trendove 🙂