Asistent za marketing na društvenim mrežama

Asistent za marketing na društvenim mrežama

Društvene mreže postale su nezaobilazni alat promocije, ali i prodaje. Ako niste na društvenim mrežama, kao da i ne postojite. Ovisno o tome što želite postići i koji su ciljevi vašeg poslovanja, različite društvene mreže možete koristiti za različite funkcije. Instagram za izgradnju vizualnog identiteta, Twitter za izgradnju imidža, Linkedin je okrenut parterima i poslovnoj komunikaciji, dok je Facebook kao najčešće korištena mreža prioritet u komunikaciji. No komunikacija i posvećenost društvenim mrežama, odgovaranje na upite, komentare, redovito objavljivanje i kreiranje sadržaja iziskuje mnogo vremena i truda. Dok vi radite svoj posao, virtualni asistent može izvršiti sve obaveze vezane uz aktivnosti na društvenim mrežama. Također, pisanje blogova integriranih u vaše web stranice, specijalnost su virtualnog asistenta. Samo korisni, funkcionalni i koncizni tekstovi na blogu ili društvenim mrežama daju rezultate koje želite ostvariti. Sve aktivnosti vezane uz marketing na društvenim mrežama i blogu, dogovaraju se s vama i u skladu s vašim budžetom. 

Virtualni asistent može za vas kreirati sadržaj, tekstove, vizuale, fotografije i videozapise koje možete sami objavljivati ili može u dogovoru s vama preuzeti objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama. Asistent za marketing na društvenim mrežama kreirat će koristan i zanimljiv sadržaj koji će imati težinu i ostaviti dojam na vaše klijente ili kupce.

Virtualni asistent može preuzeti komunikaciju na vašim društvenim mrežama, što uključuje komunikaciju putem inboxa, odgovaranje na komentare i recenzije. Pobrinut će se da komunikacija na društvenim mrežama poveže korisnike s vašom tvrtkom ili obrtom te da korisničko iskustvo bude pozitivno, a odnos s korisnicima pun povjerenja.

U dogovoru s vama i prema potrebama vašeg poslovanja, virtualni asistent za vas može napraviti promotivne kampanje na društvenim mrežama. Vi određujete budžet, a virtualni asistent kreira plan kampanje i količinu objava. Velika prednost sponzoriranih objava na društvenim mrežama jest što je vrlo jednostavno targetirati upravo vašu ciljanu skupinu, a rezultati kampanje lako su mjerljivi. 

Blog je jedan od alata content marketinga. Kupci konstantno istražuju različite teme, tražeći savjete i rješenja za svoje probleme, a ukoliko im vi date besplatno dio vašeg dragocjenog znanja, velika je vjerojatnost kako će se upravo vama obratiti, kupiti vaš proizvod ili vas angažirati za usluge. Virtualni asistent za vas može napisati prepoznatljive, jedinstvene i kreativne tekstove za blog kojim ćete stvoriti povezanost s čitateljem i uvjeriti ga kako ste upravo vi prava tvrtka ili obrt kojoj se može obratiti.